flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено спільну нараду з питань реалізації пробаційних програм

09 листопада 2018, 10:26

01 листопада 2018 року в приміщенні Оржицького районного суду Полтавської області було проведено спільну нараду за участі начальника та фахівця Оржицького районного сектору філії «Центру пробації» в Полтавській області, суддів та працівників апарату суду з питань реалізації пробаційних програм.
Начальник сектору Віта Дика доповіла про цілі та завдання наради, ознайомила присутніх з програмами, розробленими Державною установою «Центр пробації», а саме: «Подолання агресивної поведінки», «Зміна прокримінального мислення», «Попередження вживання психоактивних речовин». До відома суддів доведено, що для проходження заходів, передбачених пробаційною програмою, в секторі пробації наявний працівник, який пройшов спеціальне навчання, отримав сертифікат та являється куратором пробаційних програм. Під час дискусії кожен з учасників висловив свою думку щодо шляхів реалізації планів та важливості завдань органів пробації під час виконання заходів, передбачених пробаційними програмами.
«Ефективному застосуванню пробаційних програм повинна сприяти належна співпраця всіх зацікавлених організацій та установ, насамперед судів, що дозволить узгоджено провести всі заходи, пов’язані з реалізацією пробаційних програм із засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі», - підкреслила начальник Оржицького районного сектору Віта Дика.

прес - секретар