flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виконати рішення в сімейному спорі: реалії та сподівання

11 березня 2019, 16:33

Нещодавні зміни в законодавстві дали право звертатися до приватних виконавців з метою виконання рішень у сімейних справах. Зокрема, представниця Міністерства юстиції наголосила на здобутках у результаті внесення відповідних змін. Зокрема, як свідчить статистика, на користь дітей протягом 2018 року було стягнуто 17 млн грн. штрафних санкцій від недбайливих батьків, котрі ухиляються від сплати аліментів.

Як зазначив у своїй доповіді голова правління ГО ВОПВ «ФАКТ» Артем Тараненко, розширення системи виконання рішень за рахунок приватних виконавців показало свою ефективність. Зокрема, можливість вибору, до кого звертатися, сприяє більш якісному виконанню рішень.

Також під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя присутні дійшли висновку щодо нагальної потреби в розширенні прав приватних виконавців. А також у необхідності зрівнянні в можливостях приватних і державних виконавців. Крім того, необхідна подальша просвітницька робота для громадян, зокрема роз’яснення, що приватний виконавець працює виключно у межах, передбачених у чинному законодавстві. Тож його роботу аж ніяк не схожа на діяльність колектора.

 

Джерело ЗіБ.