flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В РСУ виявили брак кадрів та охорони в багатьох судах

27 березня 2019, 08:56

Умови праці в судах далекі від ідеалу. Як ідеться у повідомленні прес-служби РСУ, багато приміщень судів потребують ремонту. Через відсутність належного технічного устаткування й сканерів існують складнощі з переведенням справ у електронний формат. Та найголовніше: в багатьох установах не вистачає основного — суддівських кадрів.

Наприклад, під час недавнього відвідування Пирятинського районного суду Полтавської області представники ради встановили, що станом на лютий 2019 року, попри 4 штатні посади, розглядають справи лише двоє суддів. Це фактично позбавляє їх можливості спланувати відпустку, не кажучи про форс-мажорні обставини.

Схожа ситуація спостерігається і в Яготинському районному суді Київської області, Дзержинському районному суді м.Харкова, Лубенському міськрайонному суді Полтавської області та багатьох інших. Тобто проблема є комплексною й потребує вирішення.

Спільною для більшості установ виявилася також ситуація з охороною. Так, члени РСУ зафіксували численні випадки фактичної відсутності охорони приміщення суду. В раді наголошують, що такий стан речей є неприпустимим.

 

 

 

Джерело ЗіБ