flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для п’яних водіїв збільшать строки притягнення до відповідальності

21 листопада 2019, 16:39

Як наслідок, із 30000 адміністративних проваджень, де переважно фігурують п’яні водії за кермом, цього року закрито понад 8200 і тільки 13000 визнано винними, а 1666 — притягнено до відповідальності. Як зазначено у пояснювальній записці, це також пов’язано з тим, що органи поліції несвоєчасно передають матеріали до суду, а іноді й самі судді свідомо затягують розгляд таких справ.

Автори проекту «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо зміни строків накладення адміністративних стягнень…» (№2455) пропонують вплинути на таку практику. А для цього слід установити, що адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, передбаченого ст.130 КпАП, може бути накладено протягом одного року з дня його вчинення.

Втім, навряд чи такі зміни виправлять ситуацію, якщо йдеться про свідоме затягування розгляду справ. Напевне, було б простіше притягувати до відповідальності як працівників органів поліції, так і суддів, які сприяють уникненню п’яними водіями передбачених законом стягнень.

 

 

Джерело ЗіБ